Kanadalainen kiekkolupaus Alexis Lafreniere on yksi lokakuun varaustilaisuuden kuumimmista nimistä – ykkösvarausehdokkuuden takia luonnollisesti.

Pelaajan saa joko Edmonton Oilers, Florida Panthers, Minnesota Wild, New York Rangers, Nashville Predators, Pittsburgh Penguins tai Winnipeg Jets. Kahdeksas ehdolla oleva porukka on häviäjä Toronto Maple Leafsin ja Columbus Blue Jacketsin välisestä ottelusarjasta.

– Kun Sidney Crosby pelasi QMJHL:ää Rimouskissa aikoinaan, sen huomasi, että jotain erityistä tapahtuu hänen ollessa jäällä. Alexisin kohdalla tilanne on sama, NHL Central Scoutingin Jean-Francois Damphousse ylistää esimerkiksi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Lafreniere on tehnyt samassa porukassa 173 runkosarjan pelissä järjettömät tehot 114+183=297 (+128), 20 pudotuspeliottelun saldo on 13+17=30 (+13).

– Hän on todella viisas pelaaja. Hänen peliälynsä on paras mahdollinen.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ei elä ainoastaan pisteistä.

– Hän ei ole vain ovela pelaaja, joka luottaa pelkästään taitoihinsa. Hän taistelee, taklaa ja karvaa. Hän on todella viihdyttävä pelaaja. Sen huomaa, kun hän on jäällä.

18-vuotias suurlupaus valittiin QMJHL:ssä kauden persoonaksi ja kauden parhaaksi pelaajaksi. Nuorukainen valittiin myös Kanadan pääjunioriliigojen vuoden parhaaksi lupaukseksi.

– Hän tulee olemaan erinomainen pelaaja NHL:ssä, ja hän tulee tekemään vaikutuksen mihin tahansa hän päätyykin, NHL Central Scoutingin pääjohtaja Dan Marr hehkuttaa.