Syksyllä 2018 komean NHL-uransa päättänyt keskushyökkääjä Tomas Plekanec jättää viime kaudella edustamansa Tshekin pääsarjan HC Kometa Brnon.

37-vuotiaan tshekkisentterin päätöksen taustalla on vakava asia.

– Valitettavasti äitini on sairastunut ja päätimme perhepiirissä olla hänen lähellään auttaaksemme häntä taistelussa, Plekanec kirjoittaa Instagram-tilillään ja jatkaa:

– Terveys ja perheeni hyvinvointi menevät titteleiden sijaan nyt etusijalle.

Konkarihyökkääjä vakuuttaa kuitenkin, ettei edes mieti vielä lopettamista, koska rakastaa pelaamista niin paljon. Päättyneellä kaudella Plekanec summasi Kometa Brnon riveissä 50 ottelussa 33 (13+20) tehopistettä.

Plekanec kiekkoili vuonna 2003 alkaneella NHL-urallaan peräti 1001 runkosarjaottelua tehoin 233+375=608. Pudotuspelejä kertyi yhteensä 94. Valtaosa ajasta kului Montreal Canadiensissa, ainoastaan keväällä 2018 hän kiekkoli Toronto Maple Leafs-paidassa 17 runkosarjaottelussa ja seitsemässä pudotuspelissä.