Kiekkofanit äänestivät: Tässä ylivoimainen ykkössuosikki uusitun Hockey Nightin ”oranssitakiksi”

© Kuva: Pekka Mäntylä

C-More tiedotti tiistaina, että legendaarinen Hockey Night -kiekko-ohjelma tekee paluun television ohjelmistoon.

Vuosina 1995-2005 MTV3:lla sekä kaudella 2011-12 Canal+:lla näytetty kiekkolähetys tuotetaan uusittuna versiona.

– Halusimme ehdottomasti ottaa tutun brändin mukaan Liigan palatessa MTV:n kanaville. 2020-luvun Hockey Night kunnioittaa perinteitä, mutta saa nyt ihan uuden muodon, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero valaisi tiedotteessa.

Vielä ei ole julkisuudessa, ketkä toimivat uudessa Hockey Night -lähetyksessä ”oranssitakkeina”. Aikaisemmin juontajina toimivat urheilutoimittaja Mika Saukkonen sekä Leijonat-legenda Timo Jutila.

Kysyimme Facebookissa suureen suosioon nousseessa Jääkiekon olohuone -ryhmässä faneilta, että: kenet kiekkovaikuttajat tulisi valita Hockey Nightin uudeksi juontajaksi?

Lähes 22 000 kiekkofanin sisältävästä Facebook-ryhmässä löytyi yksi selkeä vaihtoehto uudeksi oranssitakiksi. Suurin ääniharava oli ex-huippukiekkoilija Ari Vallin, joka kahmi jopa 530 ääntä.

Telian asiantuntijana toimiva Vallin on ihastuttanut kiekkokansaa humoristisella ja asiantuntevalla otteellaan. 42-vuotias ylöjärveläinen valittiin Liiga-uransa loppuvuosina sarjan viihdyttävimmäksi pelaajaksi.

Toiseksi suosituin valinta oli Hockey Night -legenda Timo Jutila, joka sai 261 ääntä.

Kolmanneksi eniten ääniä sai entinen Liiga-kiekkoilija Pekka Saravo (76), kun taas neljänneksi suosituin oli Viasatin asiantuntija Ismo Lehkonen.

– Paljon on hyviä, mutta Vallin ja Ika (Lehkonen) mukana, niin silloin voi sitten Puukangas ja Nyholm johtaa studiota, kiekkofani Marko Humminen linjaa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

– Vallin & Lehkonen combo ois kova, Juha Hakala kertoo.

Jotkut taas luottivat tuttuun ja turvalliseen tutkapariin.

– Mika Saukkonen olisi aivan hyvä studioisäntä. Siihen kaveriksi Juti. Molemmille oranssit takit ylle luonnollisesti, kiekkofani Sami Kananen ynnää.

Jääkiekon olohuoneen äänestystulos:

1. Ari Vallin 530 ääntä

2. Timo Jutila 261 ääntä

3. Pekka Saravo 76 ääntä

4. Ismo Lehkonen 60 ääntä

5. Mika Saukkonen 44 ääntä

6. Lasse Kukkonen 41 ääntä

7. Juhani Tamminen 30 ääntä

8. Kimmo Timonen 23 ääntä