Boston Bruinsin ykkösvahdiksi nousseen Jaroslav Halakin urakka ei ole mennyt joukkueen maalilla ihan niin lapaan kuin pudotuspeleissä vaaditaan. Esimerkiksi lauantaina hän imuroi yhden Tampa Bay Lightningin maalin luvattoman helposti räpylällään sisään. Boston hävisi 1-3 ja jäi ottelusarjassa tappiolle voitoin 1-3.

Bruins-leirissä mahtaa olla ikävä peleistä vetäytynyttä Tuukka Raskia. Toimittaja Tucker Boynton latasi Twitter-tilillään varsin hurjan kuuloisen faktan vahtien pudotuspelitilastoista.

Halakin torjuntaprosentti on hänen kahdessa viime aloituksessaan twiitin mukaan huonompi kuin Raskilla on koskaan ollut kahden ottelun putkessa savonlinnalaisen 93 pudotuspeliottelua käsittäneellä NHL-uralla.

Tucker Boynton

@Tucker_TnL
Jaroslav Halak's .833 save percentage over his last two starts is worse than any two-game stretch in Tuukka Rask's 93-game playoff career.

Slovakialaisvahti on pelannut pudotuspeleissä kahdeksan peliä ykköstorjujaksi heikoin tilastoin 90,0 / 2,94. Bruins on yhden tappion päässä kesälomista.

LUE MYÖS:
Ohhoh! Leo Komarovin maali kaunisteli suomalaispelaajien uskomatonta tilastoa – samaa ei ole nähty koko 2000-luvulla

Bruinsin pelaaja sortui älyttömään sikailuun – selitti nyt taklaustaan: “Minulla ei ollut aikomusta laittaa kaveria jäähän tai loukkaannuttaa ketään”