Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämän Colorado Avalanchen urakka NHL:n pudotuspelien kolmannessa vaiheessa alkoi mollivoittoisesti. Avs taipui viikonloppuna ottelusarjan avauksessa Dallas Starsille 3-5 jääden voitoissa siis tappiolle luvuin 0-1.

Läpi pudotuspelien hyvin pelannut Rantanen oli taas tuottelias, kun hän saalisti yhden syöttöpinnan. Donskoi puolestaan jäi pisteittä pelissä, jossa Dallas latoi peräti kolme maalia jo avauserässä – ja kaikki reilun 12 minuutin sisään.

– Olen iso osa tätä joukkuetta, joten tappioiden jälkeen on pakko katsoa peiliin, Rantanen tuskailee NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Nousiaisten timantilla ei ole syytä suureen huoleen, koska hän keikkuu esimerkiksi pistepörssissä kahdeksantena saldolla 3+8=11.

– Pelit ovat tuntuneet hyvältä ja kroppakin on loukkaantumisten jälkeen tuntunut hyvältä kaikissa otteluissa. On mukava päästä pelaamaan hyvällä ololla sen jälkeen, kun runkosarjassa niin moni ottelu jäi väliin, Avalanche-hyökkääjä myöntää.

Joukkueen luotsi Jared Bednar antaa hänkin palloa pelaajille, vaikka isossa kuvassa johtotähdet ovat olleet timanttisia. Esimerkiksi Nathan MacKinnon johtaa koko pudotuspelien pistepörssiä saldolla 6+10=16. Nazem Kadri komppaa perässä nelosena saldolla 6+6=12.

– Kaikki alkaa tiettyjen yksilöiden pelivalmiudesta. Moni ensimmäisen ottelun ongelmistamme oli meidän itsemme aiheuttamia, ja sen pystymme korjaamaan. Odotan paljon parempaa niissä asioissa, ja se antaa meille varmasti paremman mahdollisuuden voittoon.

Colorado yrittää lyödä sarjan tasoihin tiistain vastaisena yönä, Suomen aikaa varhain kello 4.45 alkavassa mittelössä.

LUE MYÖS:
Tuukka Raskin kilpailijalla riittää riemua – Bruins otti makean voiton, pelaaja sai pitkän jatkosopimuksen

”Hänestä ei tule NHL-pelaajaa” – kiekkopomon totaalisen tyrmäyksen aikoinaan saanut NHL:n ykköskierroksen varaus palaa Eurooppaan