Tuukka Raskin kilpailijalla riittää riemua – Bruins otti makean voiton, pelaaja sai pitkän jatkosopimuksen

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelien kolmannen vaiheen 3-2-voitolla Tampa Bay Lightningista avannut Boston Bruins tiedotti Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna kotisivuillaan, että se on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen maalivahti Dan Vladarin kanssa.

Bruinsin kesän 2015 kolmannen kierroksen 75. varauksen pahvin cap hit on 750 000 dollaria ja ensimmäiset kaksi vuotta ovat kaksisuuntaisia sekä viimeinen yksisuuntainen.

23-vuotias tsekkiläinen on noussut Tuukka Raskin pudotuspeleistä vetäytymisen myötä joukkueensa kakkostorjujaksi. Torjuntatöitä hänelle ei tosin ole tullut pudotuspeleissä, saatika koko taalaliigassa vielä toistaiseksi kertaakaan.

Kevään 2014 alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalistilla on riittänyt aihetta iloon, sillä jatkopahvin lisäksi viime aikoina syytä hymyyn on tuonut Bruinsin vire. Joukkue on enää kolmen voiton päässä idän konferenssifinaalista ja seitsemän kiinnityksen päässä Stanley Cupista.

Maanantaiyön 3-2-voitossa Bostonin ykkösnimi oli tehot 1+1=2 iskenyt ykkösketjun laituri Brad Marchand. Iskussa oli myös Raskin paikan ykkösvahtina ottanut Jaroslav Halak, joka torjui 35 kutia. Näistä peräti 18 tuli toisessa erässä.

– Toisessa erässä hän oli dominoija. Kuulkaas, hän todellakin otti koppeja toisessa erässä, Bruins-luotsi Bruce Cassidy oli hehkuttanut pohjoisamerikkalaisten medioiden mukaan.

Vahdeista sekä Raskin että Halakin sopimukset loppuvat ensi kauteen.

Bruins ja Lightning jatkavat ottelusarjaansa keskiviikkoyönä.

LUE MYÖS:
”Hänestä ei tule NHL-pelaajaa” – kiekkopomon totaalisen tyrmäyksen aikoinaan saanut NHL:n ykköskierroksen varaus palaa Eurooppaan