Mikael Granlundin joukkuekaverilla ikävä muisto suomalaisesta – ”Todellinen työjuhta, jolla riittää taitoa mielin määrin”

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlundin niskaan kohdistuu suuria odotuksia, kun NHL:n pudotuspelivaihe pääsee pian alkamaan. Pelaaja nautti jo runkosarjassa suurta vastuuta, sillä peliaikakeskiarvo 17.48 oli kaikista hyökkääjistä Predatorsin suurin.

Nashville apukapteeni Ryan Johansen suitsuttaa joukkuekaveriaan ylväin sanoin NHL:n suomenkielisen sivuston haastattelussa muistellen samalla menneitä. Vastuu ei ole sattumaa.

– Granlund on todellinen työjuhta, jolla riittää taitoa mielin määrin. Muistan pelanneeni häntä vastaan jo silloin kun hän pelasi Minnesota Wildissa, eikä se ollut kovinkaan nautinnollista. Meillä oli useita tiukkoja kaksinkamppailuja. Mikael ei ole muuttunut mihinkään noista ajoista, ja hän on edelleen erinomainen ratkaisupelaaja.

Oululainen maailmanmestari kiskoi runkosarjan 63 pelissä tehot 17+13=30 (-4). Kausi on ollut nousujohteinen.

– Sain ennen taukoa pelistäni parempaa otetta, mikä antaa luonnollisesti itseluottamusta ratkaisupeleihin. Vaikka asetelma on nyt uusi, niin pyrin jatkamaan siitä, mihin runkosarjassa jäin. Joukkueessa riittää laatua ja osaamista mennä vaikka kuinka pitkälle tänä kesänä.

Päävalmentaja John Hyneskin lähtee kehuihin mukaan. Granlund on nyt hyvissä asetelmissa.

– Granlund ja Matt Duchene näyttävät löytävän kaukalossa toisensa. Kyle Turris puolestaan on fiksu pelaaja, jonka peliäly riittää pääsemään heidän kanssaan samalle sivulle. Kolmikko täydentää hyvin toisiaan, enkä näe mitään syytä rikkoa ketjua. Heillä kaikilla on sama ymmärrys jääkiekosta, ja he pystyvät liikkumaan tehokkaasti myös ilman kiekkoa.

Preds kohtaa pudotuspelien avausvaiheessa Arizona Coyotesin.