Ruotsalainen pelaajatarkkailija, Detroit Red Wingsin organisaatioon yli 30 vuotta kuulunut Håkan Andersson kertoo ruotsalaislehti Expressenille, että NHL:ään varausikäisten pelaajien kesäharjoittelu ei ole koskaan ollut niin tärkeää kuin nyt.

Koronaviruspandemia on lykännyt NHL:n kauden päätöstä ja samalla varaustilaisuus on siirtynyt. On mahdollista ellei todennäköistä, että tilaisuus on vasta syyskuussa.

− Kaikki pelaajat Euroopassa ehtivät käydä läpi kesäharjoittelun ja ennättävät myös jäälle ennen varaustilaisuutta. Ehdimme sen takia nähdä, miten pelaajat ovat kehittyneet, ja pystymme päivittämään rankingimme, Red Wingsin Euroopan pelaajatarkkailupäällikkö sanoo.

Anderssonin mukaan muutos voi olla suuri.

− Kuka tietää, syksyllä saatamme puhua ihan eri nimistä kuin juuri nyt.

Djurgårdens IF:n hyökkääjä Alexander Holtz on yksi tilaisuuden ennakkoon hehkutetuimmista pelaajista. Hän teki päättyneellä kaudella 35 pelissä 16 (9+7) pistettä Ruotsin pääsarjassa.

Holtz kertoo Expressenille valmistautuvansa varaustilaisuuteen kovalla treenaamisella.

− Kahdet harjoitukset maanantaisin ja torstaisin, yhdet perjantaisin, ja siihen päälle parit jääharjoitukset viikon aikana, Holtz paljastaa.

Holtz tietää, että tämä kesä on erittäin tärkeä varaustilaisuuden kannalta. Hän kuitenkin huomauttaa, ettei kesä ole koko uran kannalta mitenkään poikkeuksellisen merkittävä muihin verrattuna.

− Toisaalta on aina treenattava kovaa, jos haluaa todella kehittyä. Ei pidä ajatella, että vain juuri tämä kesä on erityisen tärkeä.

Holtzia harmittaa, että varaustilaisuus tapahtuu kaiken järjen mukaan etänä. Hän uskoo, että suuresta hetkestä on mukava nauttia perheen kanssa, mutta toki paikalla oleminen olisi hieno asia. Koronaviruksen takia se taitaa kuitenkin olla mahdoton ajatus.

− On se tosi kurjaa. Siitä on aina unelmoinut, että pääsee kävelemään lavalle ja vetämään jonkin joukkueen paidan ylleen, Holtz toteaa.