Patrik Lainetta verrataan mielenkiintoiseen NHL-lupaukseen: ”Puolustuspeli samalla tavalla epätasaista”

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kingsin viime kesän kakkoskierroksen varaus Arthut Kaliyev on mielenkiintoinen pelaajalupaus. Kookasta jenkkihyökkääjää povattiin jo ykköskierrokselle, mutta ei ollut lopulta iso yllätys, että Kalijev uskallettiin varata vasta myöhemmin.

Ennen varaustilaisuutta Kaliyev oli pelannut tykkikauden OHL:ssä. Hän oli iskenyt 67 otteluun hurjat tehot 51+51=102. Hänen luistelunsa on kuitenkin huomattavan kulmikasta, joten NHL-potentiaali on upeasta laukauksesta huolimatta rajallinen.

The Athleticin toimittajat yrittivät löytää hyökkääjälupaukselle hyvää verrokkia nykyisistä NHL-tähdistä.

– Hänen laukauksensa on parempi kuin kenenkään liigassa pelaavan kakkosketjun hyökkääjän tällä hetkellä. On siis vaikeaa löytää verrokki. Jos olen aivan rehellinen, Patrik Laine on ainoa, joka muistuttaa Kalijevia. Laineella on laukaus, joka vain lentää maalivahtien ohi ja hänen onetimerinsa pystyy samaan, Scott Wheeler kommentoi.

– Laineen puolustuspeli on samalla tavalla epätasaista. Laine ei ole nopein pelaaja maailmassa. Tämä ei ole hullumpi vertaus, vaikka Laine on muutaman sentin pidempi kuin Kaliyev.