Washington Capitalsin tähtimaalivahti Braden Holtbyn ensi kauden osoitteesta käydään kiivasta spekulointia NHL-medioissa.

Nuoren Ilja Samsonovin napatessa ensi kaudella ykkösvahdin paikan Holtbyn uskotaan päätyvän vapaiden markkinoiden halutuimmaksi maalivahtinimeksi.

Sportsnetin NHL-toimittaja Andrew Berkshire uskoo viimeistä sopimuskauttaan pelaavan Vezina-voittajan hakevan lyhyttä, jopa vuoden mittaista sopimusta johtuen palkkakaton jämähtämisestä paikalleen. Toinen syy olisi toimittajan mukaan se, etteivät maalivahdin tämän kauden otteet anna aihetta jättisopimukseen. Mies pelasi runkosarjassa 48 peliä torjuntaprosentilla 89,7.

Berkshire uskoo Holtbyn perässä olevan joukkueiden, joilta puuttuu tällä hetkellä selkeä ykkösvahti. Tällainen vaihtoehto olisi ainakin Calgary Flames, joka saattaisi olla valmis korvaamaan konkarivahti Cam Talbotin ennen ensi kauden alkua 31 vuotta täyttävällä Holtbylla. Samalla seura saisi luotettavan aisaparin David Rittichille, ilman että sen tarvitsisi hoputtaa tulevaisuuden lupauksena pidettyä Dustin Wolfia liian nopeasti NHL-ympyröihin.

Holtby tienaa nykyisestä sopimuksestaan 6,1 miljoonaa dollaria kaudessa.