Liigasta ja Jokereista tuttu suomalaiskonkari sai Venäjällä täystyrmäyksen: ”KHL:n historian huonoimpia hankintoja”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Venäläislehti Championat julkaisi maanantaina listauksen KHL:n historian heikoimmista ulkomaalaishankinnoista.

Suomalaisittain listaus ei tarjonnut kovinkaan kaunista katsottavaa.

KHL:ssä neljää eri joukkuetta edustanut Ilveksen kasvatti Matias Myttynen sai todella suoraa palautetta heikoista esityksistään ”ruplaliigassa”.

– Kunlun tunnetaan ulkomaalaishankinnoistaan, mutta Myttynen oli jopa heiltä erikoinen hankinta. Sieltä Myttysen outo KHL-matka alkoi. Hän edusti KHL:ssä neljää eri seuraa. Myttynen kaapattiin Kunlunista Vitjaziin, josta hänen rimpuili seuraavalla kaudella Dinamo Rigaan. Hän näytti jokaisen joukkueen riveissä surkealta. Miten ihmeessä Jokerit suostui viime kaudella antamaan sopimuksen hänelle? Se on mysteeri. Matias on ehdottomasti yksi KHL:n historian huonoimpia ulkomaalaishankintoja, Championatin toimittaja Gleb Burkov tilitti.

Myttynen pelasi päättyneellä kaudella Jokereiden riveissä kuusi ottelua ilman tehopisteitä. 30-vuotias tamperelainen siirtyi kesken kauden Ruotsin SHL:ään Malmö Redhawksiin, jossa hän teki 38 otteluun kelvolliset pisteet 13+10=23.

Myttysellä ei ole parhaillaan sopimusta minkään seuran kanssa.