Leijonat-konkari muisteli: NHL-supertähti teki Suomessa mitä huvitti – ”Lennolta suoraan peliin ja tehot 1+5”

© Kuva: Juha Tamminen

Ossi Väänänen pelasi komealla pelaajaurallaan useiden supertähtien kanssa.

Yksi uran kovimmista pelikavereita tuli yllättäen vastaan Jokereissa, kun NHL:n työsulku toi Erik Karlssonin Suomeen kaudella 2012-13.

Väänänen kertoi kyseisestä ajasta keväällä 2017 jo nykyisin suljetun Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana.

– Hän on hauska tyyppi ja huima urheilija. Siviilissä aika ohkanen kaveri, mutta jäällä aivan mieletön luistelija. Oli hauska seurata Erikin pelaamista ja sitä liikkumisen ylivoimaisuutta, Väänänen muisteli.

Erityisesti yksi ilta jäi entiselle huippupuolustajalle mieleen Karlssonista. Ruotsalaistähti kävi kesken Jokerit-pestin Ottawassa, mutta palasi pian takaisin ja saapui myöhästyneeltä lennoltaan suoraan HIFK-otteluun laittaen samalla melkoisen show’n pystyyn.

– Illan saldo taisi olla 1+5. Kaveri oli sanonut, että hänen pitää tehdä seitsemän pistettä, mutta Erik pääsi vaan kuuteen, Väänänen naurahti muistaen hieman väärin. Karlsson iski ottelussa tehot 1+4.

Haastattelu on tehty toukokuussa vuonna 2017.