Kiekkotoimittaja Mike Commito on jakanut mielenkiintoisen tarinan vuoden 1988 NHL:n varaustilaisuudesta.

Commito jakoi Twitterissä kuva ex-NHL-puolustaja Link Gaetzista, jonka Minnesota North Stars varasi toisen kierroksella (40.). Kuvassa Gaetzin naama oli murjotun näköinen edellisiltana tapahtuneen baaritappelun seurauksena.

– Minnesota North Stars varasi Link Gaetzin numerolla 40 NHL:n varaustilaisuudessa. Gaetz tuli tilaisuuteen kahdella mustalla silmällä varustettuna. Ne olivat seurausta edellisen illan baaritappelusta, Commito kertoo.

– North Starsin GM kommentoi myöhemmin varaustilaisuutta ja etenkin Gaetzin valintaa toteamalla: ”Ensimmäisellä kierroksella varasimme Mike Modanon tuomaan turvaa seurallemme, toisella kierroksella Gaetzin tuomaan turvaa Mikelle ja kolmannella kierroksella meidän olisi pitänyt varata lakimies tuomaan turvaa Linkille.

Gaetz pelasi NHL:ssä lopulta vain 65 ottelua pistein 6+8=14. Kovaluinen puolustaja summasi lyhyellä NHL-urallaan peräti 412 jäähyminuuttia.

Geatz pelasi suurimman osan urastaan alasarjoissa.

Mike Commito

@mikecommito
The Minnesota North Stars selected Link Gaetz 40th overall at the NHL Entry Draft. Gaetz showed up at the draft with two black eyes, the result of a bar fight the night before #tbt