Calgary Flamesin ruotsalaishyökkääjä Mikael Backlund kuuluu niihin harvoihin NHL-pelaajiin, jotka ovat voineet harjoitella koronaviruspandemian aikana myös jäällä.

31-vuotias sentteri majailee parhaillaan kotimaassaan Västeråsin kaupungissa.

– Kotikaupungissani ei ole jäätä, joten minun täytyy matkustaa hieman sen perässä, Backlund kertoi TSN:n mukaan konferenssipuhelussaan calgarylaismedialle.

Backlund kertoo harjoitelleensa luisteluvalmentajan kanssa, mutta toivoo voivansa luistella pian myös muiden pelaajien kanssa.

– Katsotaan jos saisimme enemmän kavereita jäälle ensi viikolla. Jos niin ei käy luistelen taas hänen (luisteluvalmentaja) kanssaan. Mitä pidempään kuluu ja jos näyttää, että pelit alkavat, ajan todennäköisesti Tukholmaan tai johonkin, jotta pääsen harjoittelemaan muiden kanssa, Backlund avasi suunnitelmiaan.

Ruotsalaispelaajien mahdollisuudet harjoitteluun ovat huomattavasti paremmat kuin useimmissa muissa maissa, joissa jäähallit ja muut liikuntapaikat ovat olleet vallitsevan tilanteen vuoksi osittain suljettuna.

Suurin osa muunmaalaisista taalaliigapelaajista on joutunut olemaan poissa kaukaloista pian kolmen kuukauden ajan.

Ruotsin suhtautuminen yleensäkin pandemiaan on herättänyt runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Maa ei ole esimerkiksi monien muiden maiden tapaan sulkenut kouluja, ravintoloita tai muita liikeyrityksiä.

– En osaa sanoa oliko se oikein vai ei, mutta toistaiseksi perheeni ja ystäväni ovat pysyneet terveinä, Backlund toteaa.

Ruotsin MM-kultaa 2018 voittaneen joukkueen kapteenina muistettava Backlund summasi NHL:n kesken jääneellä runkosarjakaudella 70 ottelussa 45 (16+29) tehopistettä.

Calgarylaisjoukkue kohtaa vielä määrittelemättömään ajankohtaan alkavien pudotuspelien avauskierroksella Winnipeg Jetsin.