Brad Lambert varattiin Kanadan junnuliigaan – jopa kolme suomalaista huudettiin ennen superlupausta

© Kuva: Leijonat.fi

Kanadan pääjunioriliigojen (CHL) tiistaina järjestetyssä varaustilaisuudessa huudettiin myös useiden suomalaislupausten nimiä.

Koko tilaisuuden ykkösenä varattiin venäläislupaus Matvei Petrov, jonka CHL-oikeudet kuuluvat jatkossa North Baylle. Korkein suomalaisvaraus oli 12. varausvuorolla Prince Georgeen varattu HIFK-sentteri Jonni Kärkkäinen. Quebec varasi Kärppien laitahyökkääjä Viljami Marjalan pari pykälää myöhemmin, 14. vuorolla.

Sudbury nappasi Kärpät-laituri Samu Tuomaalan vuorolla 31. Vuorolla 33 varattiin puolestaan tulevalla kaudella JYPissä kiekkoileva sensaatiolupaus Brad Lambert, jonka nappasi riveihinsä miehen isän aiemmin edustama Saskatoon.

Lambertin myöhäinen varausvuoro selittynee sillä, ettei suomenkanadalaisen uskota siirtyvän missään vaiheessa Kanadan junioriliigaan. NHL:n kesän 2022 ykkösvaraukseksikin povailtu Lambert pelannee ainakin seuraavat kaksi kautta Liigassa hakien kokemusta miesten ammattilaispeleistä.

Lista kaikista varatuista, mukaan lukien myöhemmillä kierroksilla varatuista suomalaisista katsottavissa täältä.