NHL:n pelaajajärjestö NHLPA hyväksyi liigan ehdottaman 24 joukkueen pudotuspelimallin äänin 29-2. Ainoastaan Tampa Bay Lightningin ja Carolina Hurricanesin edustajat vastustivat pudotuspelikarsinnan sisältävää mallia.

Alex Killorn toimi Tampa Bay Lightningin edustajana äänestyksessä. Hän paljasti The Athleticin haastattelussa, miksi päätyi vastustamaan ehdotusta.

– Esittelin formaatin joukkueelleni, ja heidän mielestään ei ole reilua, että joukkueet, jotka eivät todennäköisesti olisi päässeet pudotuspeleihin, saavat mahdollisuuden päästä pudotuspeleihin paras viidestä -sarjassa, Killorn kertoo.

– Joukkueeni mielestä oli myös epäreilua, että automaattisesti ensimmäiselle kierrokselle pääsevät eivät ole yhtä valmiina pudotuspelisarjaa varten kuin ne joukkueet, jotka ovat jo pelanneet yhden sarjan päästäkseen pudotuspeleihin.