Yhdysvalloissa on viime päivinä kiehunut. Maassa on nähty mellakoita, joissa on vastustettu poliisien väkivaltaa tummaihoisia kohtaan. Kipinän mellakoihin synnyttivät useat tapaukset, joissa poliisi on ampunut syyttömän ja aseettoman tummaihoisen miehen vailla hyväksyttäviä perusteita.

Teema on näkynyt myös urheilumaailmassa. Vuodesta 2016 lähtiien osa yhdysvaltalaisurheilijoista on protestoinut poliisiväkivaltaa vastaan polvistumalla kansallislaulun ajaksi.

Kun tilanne on saavuttanut jälleen kiehumispisteen, asiaan otti kantaa myös NHL-kiekkoilija J.T. Brown.

– Mitä sinä olisit valmis tekemään estääksesi oman murhasi? Estääksesi lapsesi, veljesi, siskosi, ystäväsi tai yhteisösi murhan? Yritimme polvistua rauhanomaisesti tai nostaa nyrkkiämme, mutta se teki meistä epäisänmaallisia, häiriötekijän, paskiaisen, Brown kirjoittaa.

Sanojensa lisäksi hän kannusti ihmisiä lahjoittamaan rahaa kampanjaan, jolla maksetaan mellakoihin osallistuneiden takuumaksuja.

JT Brown

@JTBrown23
What would you do to prevent your murder? To prevent the murder of your child, brother, sister, friend, community? We tried to peacefully kneel or raise a fist but that made us un-American, a distraction, a son of a bitch. Today I am a thug, but tomorrow will I be a hashtag?