Muistatko Ville Leinon jättisopimuksen? Vaikutukset tuntuvat Buffalossa tänäkin päivänä

© Kuva: Getty Images

Ville Leinon kuusivuotinen sopimus Buffalo Sabresin kanssa on yksi NHL:n lähihistorian huonoimmista. Buffalo tarjosi suomalaissentterille siihen aikaan kovan 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan, vaikka näytöt NHL:ssä olivat vielä vähäiset.

Leino oli pelannut ennen jättisopimusta vasta yhden täyden NHL-kauden. Hän nakutti Philadelphia Flyersin paidassa 81 ottelussa tehot 19+34=53.

Leino pelasi lopulta Buffalossa kolmen kauden aikana yhteensä 137 ottelua. Niissä hän keräsi 46 tehopistettä. Lopulta seura päätyi ostamaan suomalaisen sopimuksen ulos.

Buffalo on pääsemässä vasta tänä keväänä eroon katastrofisopimuksesta lopullisesti. Seura on joutunut maksamaan vuonna 2011 allekirjoitetusta sopimuksesta palkkaa Leinolle aina tähän kevääseen asti. Sopimuksen purkamisen jälkeen Leino on saanut Buffalolta 1,222 miljoonaa dollaria vuodesta.