Muistatko kun venäläisjärkäle hakkasi Leijonat-pelaajia? Sysää syyn suomalaisille: ”Oli vaikeaa olla reagoimatta”

© Kuva: Getty Images

Lähes 120-kiloinen venäläismörssäri Jevgeni Artjuhin muistetaan lähinnä useista kyseenalaisista tempuistaan kaukalossa.

Suomalaiskiekkofaneille todennäköisesti tutuin tapaus sattui EHT-turnauksessa keväällä 2011, kun Artjuhin riepotteli useampaakin suomalaispelaajaa.

Tilanne lähti liikkeelle Tuomo Ruudun rajusta taklauksesta Jevgeni Birjukoviin, joka loukkasi itseään tilanteessa. Tämän jälkeen ”poliisi”-Artjuhin kiirehti paikalle ja aloitti järjestyksen pitämisen kaukalossa ja jätin murjomiksi joutuivat Leijonista Sami Lepistö, Mikko Koivu, sekä Anssi Salmela. (tilanne on nähtävissä täältä)

Artjuhin ei Izvestija-lehden tuoreessa haastattelussa katso kuitenkaan olevansa likainen pelaaja.

– Sellainen ei todellakaan ole tavoitteenani kaukalossa. En koskaan halua kenenkään loukkaantuvan, mutta jääkiekko on kova laji. Monilla on oma mielipiteensä minusta muutamien tapahtumien vuoksi, Artjuhin toteaa

Hyökkääjän mukaan kevään 2011 kahakka oli suomalaisten syytä.

– Suomalaiset taklasivat Birjukovia päähän ja oli vaikeaa olla reagoimatta. Puolustimme joukkuetoveriamme ja en edes koskenut loukkaantumisen aiheuttaneeseen Ruutuun. Menin tappeluun vain erottamaan pelaajia toisistaan, mutta lopulta minä hakkasin kolme suomalaista, vaikka tavoitteena oli vain saada heidät pois meidän kavereiden kimpusta, Artjuhin avaa motiivejaan.

37-vuotiaan hyökkääjän ura on tämänhetkisten tietojen mukaan jatkumassa viime kauden tapaan KHL-seura HK Vitjazissa. Artjuhin summasi päättyneellä sesongilla 30 ottelussa vaatimattomat 3 (1+2) tehopistettä.