Mitta täynnä! Miljoonapalkkaa nauttiva NHL-taituri kyllästynyt pelaamaan farmissa – ”En halua olla epäkohtelias…”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksin sveitsiläishyökkääjä Sven Bärtschi tähyilee maisemanvaihtoa NHL:ssä.

Kuluvalla kaudella 27-vuotias laituri on mahtunut vain kuudesti Canucksin kokoonpanoon. Valtaosa sesonkia on kulunut AHL:n Utica Cometsissa, jossa peli onkin sujunut mallikkaasti: 43 ottelussa on syntynyt 46 (13+33) tehopistettä.

Farmikiintiö on nyt täynnä. Hyökkääjä vaati jo joulukuussa siirtoa toisaalle ja usko omiin kykyihin vaikuttaa olevan tapissa.

– En halua enää pelata alhaalla. Nyt heidän (Canucks-johto) on ratkaistava mitä tekevät seuraavaksi. Itse aion tehdä kaikkeni, että olen valmiina mihin ikinä sitten päädynkään, Bärtschi totesi TSN Radio 1040 Vancouverille.

Sveitsiläisellä on 3,366 miljoonan dollarin vuositulot takaavaa sopimustaan vielä tuleva kausi jäljellä, eikä paluu esimerkiksi Eurooppaan ole vaihtoehto.

– Henkilökohtaisesti pystyn mielestäni pelaamaan missä tahansa NHL-joukkueessa. Keskityn vain siihen, että olen valmiina seuraavaan vuoteen. Olen todistanut sen kaikille, jotka ovat olleet huolissaan. Olen sataprosenttisen terve ja pelini kulkee hyvin, Bärtschi lataa itsevarmana.

Pelaajan mukaan usko kuulumiseen kirkkaissa valoissa vain vankistui kauden aikana.

– Joskus tuntuu siltä, etteivät kaikki parhaat pelaajat aina ole NHL:ssä. AHL:ssä on ehdottomasti pelaajia, jotka eivät kuulu sinne. En halua olla epäkohtelias tai katsoa ihmisiä alaspäin, mutta tapa miten luen peliä on huomattavasti erilainen kuin useimmilla muilla kavereilla, Bärtschi kuvaa.

Hyökkääjä on alkujaan Calgary Flamesin kesän 2011 NHL-draftin ykköskierroksen varaus.