Melkoinen suolaus! Liigajumbon ruotsalaisveskarilta kovia syytöksiä joukkuekavereilleen: ”Täysin uusi kokemus”

© Kuva: Juha Tamminen

Sport-maalilla päättyneellä kaudella torjunut Stefan Stéen on avautunut ajastaan Vaasassa ruotsalaissivusto Hockeysverige.se:lle.

27-vuotias veskari antaa ymmärtää, ettei sarjajumbon riveissä pelaaminen mennyt ”ihan” putkeen.

– Oli pitkään raskasta, kun jouduin viettämään runsaasti aikaa yksin. Olin ainoa ruotsalainen (joukkueessa) ja tuleva vaimoni oli kotona Ruotsissa, Stéen kuvailee ja jatkaa:

– Hitto tämä kuulostaa ihan kuin olisin pelannut Pohjois-Amerikassa kahdeksan tunnin aikaeron päässä. Eihän se tietenkään niin ollut, mutta oli raskasta olla erossa (puolisosta).

Elämä kaukalossa ei sekään ollut helppoa.

– Aloitin ihan hyvin, mutta sitten menimme paniikkiin ja hävisimme useita otteluita. Ollakseni rehellinen, syksy oli melkoista kaaosta. Kului varmaan 15 peliä, ettei yksikään pelaaja ollut tasollaan, Stéen muistelee.

Marraskuussa Sport vaihtoi päävalmentajaa, kun Ari-Pekka Pajuluoma sai tehdä tilaa Risto Dufvalle ja ryhmään saatiin pientä piristystä. Kaikki oli kauden pelastamisen kannalta kuitenkin myöhäistä.

– Kuten tiedetään, Liiga on suljettu, eikä sarjan viimeisinä olevilla ole lopulta enää mitään mistä pelata, Stéen toteaa.

Veskari kertoo myös huomanneensa, ettei kaikkia pelaajia enää homma kiinnostanut.

– Valitettavasti monet joukkueessa alkoivat jo aikaisessa vaiheessa miettiä enemmän seuraavaa kautta sen sijaan, että olisivat eläneet siinä hetkessä. Se oli itselleni täysin uusi kokemus, Stéen paljastaa.

Veskarin omassa kaudessakaan ei ollut hurraamista. Hän nappasi kiekot kiinni 23 ottelussa erittäin vaatimattomalla torjuntaprosentilla 88,6.

Stéen ei jatka vaasalaisjoukkueessa ensi kaudella. Tällä hetkellä hän harjoittelee kotimaassaan ja pohtii seuraavaa peliliikettään.