KHL:n suurseuroihin lukeutuva Pietarin SKA menettää päättyneen kauden joukkueestaan useamman tähtinimen.

Yksi näistä on 25-vuotias laitahyökkääjä Aleksandr Barabanov, joka siirtyy ensi kaudeksi NHL-seura Toronto Maple Leafsin palkkalistoille.

Venäläinen olisi agenttinsa Dan Milsteinin väitteiden mukaan voinut halutessaan solmia huomattavasti Maple Leafsin tarjoamaa sopimusta rahakkaamman pestin toisen NHL-seuran kanssa, mutta hyökkääjä päätyi lopulta valitsemaan perinteikkään torontolaisseuran.

Milsteinin mukaan yksi NHL-seuroista tarjosi Barabanoville samanlaista bonuspainotteista sopimusta, jollainen NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä varattuja pelaajia odottaa näiden solmiessa tulokassopimuksensa. Bonusten summa kyseisessä sopimuksessa saattaa nousta jopa kolmeen miljoonaan dollariin kaudessa.

– Hän valitsi silti Toronton ilman ylimääräisiä bonuksia johtuen henkilökohtaisista väleistään, jotka Jim Paliafito loi häneen, Milstein väittää viitaten Leafsin pidettyyn johtohenkilöön, jonka käsialaa myös mm. Mikko Lehtosen tuomisen Torontoon väitetään olevan.

Barabanov on voittanut urallaan jo kaksi KHL:n mestaruutta sekä olympiakullan. Mies iski päättyneellä KHL-kaudella SKA:n riveissä pelaamissaan 43 pelissä 20 (11+9) tehopinnaa.