Montreal Canadiensin Tomas Tatar saa harvemmin palstatilaa kiekkomaailmassa. Slovakkitähti siirtyi kanadalaisseuraan ennen kauden 2018-19, ja tapa, jolla siirrosta uutisoitiin, kertoo paljon hänen arvostuksestaan.

Tatar kaupattiin vaihdossa Max Paciorettyyn. Samalla Montreal sai Vegasilta hyökkääjälupaus Nick Suzukin ja toisen kierroksen varausvuoron. Itse Tatarin sopimusta pidettiin arvoltaan lähinnä negatiivisena, sillä hän sai markkinoiden mielestä liian kovaa 4,8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Vaihtokauppa osoittautui Montrealilta huimaksi ryöstöksi. Viimeisen kahden kauden aikana hän on pelannut 148 NHL-ottelua ja nakuttanut niissä 119 tehopistettä.

Iso joukko hehkutettuja NHL-tähtiä eivät ole yltäneet vastaaviin lukemiin. Tatarin taakse tehoissa jäävät muun muassa Patrik Laine, Alex DeBrincat, William Nylander, Phil Kessel, Filip Forsberg sekä itse Pacioretty, johon Tatar vaihdettiin.