NHL:n julkaiseman tuoreen 24 joukkueen pudotuspeliformaatin mukaan Pittsburgh Penguinsin on tarkoitus kohdata ensimmäisellä jatkopelikierroksella Montreal Canadiens.

Penguins joutuu tulemaan ottelusarjassa toimeen ilman keskushyökkääjä Nick Bjugstadia.

Penguins-GM Jim Rutherford kertoi medialle keskiviikkona, että rikkoinaisen kauden pelannut Bjugstad on käynyt viimeisimmän takapakkinsa jälkeen leikkauksessa, eikä ole joukkueen käytettävissä ennen seuraavaa kautta.

27-vuotias yhdysvaltalaissentteri kykeni pelaamaan kauden aikana ainoastaan 13 ottelua tehoin 1+1=2.

4,1 miljoonan dollarin kausipalkkaa kuittaava Bjugstad oli poissa kaukaloista jo marraskuun puolivälistä maaliskuun alkuun ja ehti pelata vain kolme peliä ennen uutta loukkaantumistaan ja koronaviruspandemian aiheuttamaa sesongin keskeytystä.

Rutherfordilla oli puolestaan varovaisen positiivisia uutisia joulukuun lopulta asti olkapäävamman vuoksi sivussa olleesta Jake Guentzelista.

Hienoa kautta pelanneen Guentzelin toipumisajaksi arvioitiin vuoden alussa neljästä kuuteen kuukautta.

– Jake kuntouttaa itseään ja asiat etenevät mukavasti. Tässä riittää vielä aikaa ennen kuin pelit taas jatkuvat, joten olemme optimistia että hän pystyy pelaamaan, Rutherford totesi.

25-vuotias laituri pelasi ennen vammaansa erinomaista kautta summaten 39 ottelussa 43 (20+23) tehopistettä.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Jim Rutherford says that Nick Bjugstad had a setback with his injury. He mentions Bjugstad had surgery and will not be available for the rest of the season. More details will be provided soon.