Vahvistus tuli: Suomalaishyökkääjä palaa rapakon takaa Eurooppaan

© Kuva: Ilari Isotalo

SHL-joukkue Linköping tiedottaa kotisivuillaan, että 28-vuotias suomalaishyökkääjä Oula Palve (arkistokuvassa) siirtyy seuraan rapakon takaa. Palve tulee Ruotsiin AHL-joukkue Texas Starsista kahden vuoden pahvilla.

Pelaajan ura ei ottanut ihan toivotta tuulta siipien alle rapakon takana. Palve iski Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa 37 ottelussa tehot 1+7=8 (-20), Texasissa keuruulainen iski 23 pelissä pinnat 2+3=5 (-1).

– Haluan olla isossa roolissa ja pelata paljon. Pohjois-Amerikassa olen joutunut pelaamaan puolustavammassa roolissa, joten tämä siirtyminen on minulle mahdollisuus todistaa osaamiseni uudelleen, sentteri sanoo tiedotteessa.

– Olen myös kuullut, että SHL on kova sarja, joten tästä tulee hauska haaste.

Jotain Palveen pelaajaprofiilista kertovat hänen liigatilastonsa. Pelaaja on iskenyt urallaan 165 runkosarjan pelissä tehot 35+88=123 (-19), 23 pudotuspeliottelun saldo on 5+13=18 (-2).

– Olen enemmänkin pelintekijä, mutta tietenkin voin tehdä myös maaleja. Tykkään pitää kiekkoa paljonkin. Mielestäni olen luotettava molemmissa päädyissä, Palve luettelee.

Edit klo 12.42: Juttua täydennetty kauttaaltaan.