NHL-joukkue Winnipeg Jets tiedotti Twitter-tilillään, että remmissä kaudesta 2016-17 lähtien mukana ollut kakkosluotsi Todd Woodcroft vaihtaa maisemia.

Euroopan kykyjenetsijänä Los Angeles Kingsissä kesällä 2012 Stanley Cupin voittanut 47-vuotias kanukki siirtyy seuraavaksi NCAA-joukkue University of Vermontin päävalmentajaksi.

Winnipeg Jets

@NHLJets
Thank you, Todd Woodcroft, for your contributions to the Winnipeg Jets Hockey Club!

Todd worked as an Assistant Coach for the #NHLJets since 2016 and has been named Head Coach of the University of Vermont Men’s Hockey Team.

We wish you all the best, Woody! 👊

Kun Woodcroft tuli Jetsiin kaudeksi 2016-17, on hän kulkenut Patrik Laineen rinnalla läpi tämän NHL-uran.

– Työskentelimme pienten yksityiskohtien parissa. Se on auttanut minua nyt, suomalainen kertoi NHL:n virallisilla nettisivuilla viime syksynä viitaten luotsiin.

Laine myönsi tyytyväisyytensä siihen, että rooli oli muuttumaan päin muuallakin kuin maalien jatkuvassa latomisessa. Tuolloin mieltymyksen kohteet olivat tiedossa.

– Varsinkin puolustusalueella rännikiekkojen hakeminen ja kiekkojen saaminen pois.

– Ne ovat sellaisia seikkoja, joihin olen toistaiseksi todella tyytyväinen. En ole enää vastuuton niissä, toisin kuin joskus. Luulenpa vaan, että en todennäköisesti ollut parhaiten puolustavia puolustajia NHL:ssä, tämän kauden syöttökone veisteli.

Viime kaudella Laine latoi runkosarjassa tehot 30+20=50, tehotilasto oli karmea -24. Nyt syöttö-, piste- ja tehotilasto ovat heittämällä upeampia: 28+35=63 (+8).