NHL-seura laittamassa maalivahtiosastonsa uusiksi? Toimittaja: Kiikarissa kaksi ruotsalaistähteä

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames saattaa tutkailla tulevana kesänä mahdollisuuksia uuden ykkösvahdin hankkimiseksi, uskoo Sportsnetin NHL-toimittaja Eric Francis.

Toimittajan mukaan uralleen tällä kaudella uutta nostetta saaneen 32-vuotiaan Cam Talbotin jatko seurassa on mahdollista, joskaan ei kirkossa kuulutettua. Francis pohtii lisäksi sitä, onko Flamesin seurajohto menettänyt uskonsa tshekkivahti David Rittichin kykyyn toimia voittavana ykkösvahtina. 2,75 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan 27-vuotiaan sopimus kattaa vielä tulevan kauden.

– Säilyykö tilanne muuttumattomana, vai aikooko Flames käyttää osan vapaana olevasta palkkabudjetistaan jahdatakseen Robin Lehnerin tai Jacob Markströmin kaltaista vapaata agenttia? Francis pohtii.

Ruotsalaiskaksikosta ainakin Lehnerin uskotaan yleisesti päätyvän kesällä jälleen kerran vapaille markkinoille. Vegas Golden Knightsiin siirtotakarajalla kaupattu 28-vuotias viime kauden Vezina-ehdokas olisi kieltämättä selvä parannus Flamesin maalinsuulle. 48 ottelua tällä kaudella pelanneen Rittichin tilastot (2,97 ja 90,7) eivät ainakaan herätä liiaksi luottamusta tshekkiveskarin kykyihin ykkösvahtina.