Kohut saavat riittää! Liiga kieltää taklaukset ensi kaudesta lähtien: ”Tähän on tultu”

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-kaudella päähän kohdistuneet taklaukset olivat jatkuva puheenaihe. Kurinpito reagoi ongelmaan nostamalla päätaklauksen minimirangaistusta viiteen otteluun, mutta tämäkin herätti närää kiekkoihmisissä.

Nyt sisäpiirinlähteet paljastavat, että ensi kaudeksi taklaaminen aiotaan kieltää.

– Tähän on tultu. En tykkää, nimettömänä pysyttelevä lähde kommentoi SuomiKiekolle.

LUE MYÖS: Liiga-seurat hereillä? IL: KHL-seura vapautti kolme suomalaispelaajaa vapaille markkinoille

Taklauselementtiä ei kuitenkaan haluta poistaa kokonaan pelistä. Jatkossa taklaaminen hoidetaan niin, että taklaaja pelaava koskettaa taklattavan selkää ja huutaa ”hippa”. Tällöin taklattavan pelaajan pitää heittäytyä vatsalleen jäähän.

Mikäli taklaaja huutaa turhaan ”hippa” hänelle tuomitaan tilanteesta kahden minuutin jäähy epäurheilijamaisesta käytöksestä. Jos taas taklattava ei heittäydy jäähän onnistuneen hippa-huudon seurauksena, hänelle tuomitaan niin ikään kahden minuutin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Sääntömuutos astuu voimaan heti tänään 1.4. mutta käytännössä uusi taklausformaatti nähdään vasta ensi syksynä.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?