Vancouver Canucksin sveitsiläishyökkääjä Sven Bärtschin ura Pohjois-Amerikassa näyttäisi olevan umpikujassa.

Kesän 2011 draftissa 1. kierroksen 13. pelaajana NHL:ään varattu 27-vuotias laitahyökkääjä putosi tällä kaudella jopa Canucksin farmiseura Utica Cometsiin, jossa mies nakutti 43 peliin 46 tehopistettä. 3,36 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavalle hyökkääjälle AHL-ruutu on kuitenkin kaikkea muuta kuin mitä emoseura mieheltä odottaa.

Vancouverin uskotaankin harkitsevan tosissaan sveitsiläisen sopimuksen ulosostoa tulevana kesänä. Useat eurooppalaisseurat ovatkin jo kyselleet miehen palveluksien perään, ainakin mikäli on uskominen hyökkääjän agentti Andre Rufenerin puheita.

– Neuvottelut ovat olleet lyhyitä. Sven haluaa pelata NHL:ssä. Oli seura sitten Vancouver tai jokin muu, hän on valmiina. Hän on mentaalisesti ja fyysisesti yhä siinä kunnossa, että hänestä on hyötyä NHL-seuroille, agentti kommentoi Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwalille.

Bärtschi olisi kieltämättä Euroopan kaukaloihin todella pelottava pistelinko. Varsinkin 180-senttisen laitahyökkääjän uraa riivanneiden aivotärähdysongelmien on yleisesti uskottu hidastaneen miehen läpimurtoa NHL:ssä.