Tarkoituksena välttää uusi Jesse Puljujärvi-case? Edmonton etenee superlupauksensa kanssa rauhallisesti: ”Hän on hyvässä paikassa”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers ei halua toistaa Philip Brobergin kohdalla Jesse Puljujärven kanssa tehtyjä virheitä.

Puljujärvi huudettiin lavalle kesän 2016 NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella koko tilaisuuden neljäntenä ja hyökkääjää ajettiin saman tien kolmen kauden ajan härkäpäisesti NHL-pelaajaksi.

Alhaiseen varausnumeroon nähden saldo jäi melko laihaksi ja Puljujärven taalaliigaura on ainakin toistaiseksi telakalla.

Oilers nappasi 18-vuotiaan ruotsalaispuolustajan kesän 2019 draftin ykköskierroksella numerolla kahdeksan ja nuorukaisen kanssa ollaan etenemässä rauhallisesti.

Broberg pelasi päättyneellä kaudella SHL:n Skellefteå AIK:n riveissä ja summasi pelaamissaan 45 ottelussa 8 (1+7) tehopistettä. Jääaikaa kertyi keskimäärin noin 14 minuuttia peliä kohden.

– Tietenkin kun varaat pelaajan draftin kahdeksantena ja hän on puolustaja, odotat myös hyökkäyspään näyttöjä, mutta Philip on vasta 18-vuotias ja pelaa jo miesten tasolla, Oilers-GM Ken Holland toteaa Edmonton Journalille ja jatkaa:

– Koemme, että hän on Skellefteåssa hyvässä paikassa. Philip oli tyytyväinen tähän vuoteen ja haluamme nähdä häneltä ensi kaudella lisää erikoistilannepelaamista. Haluamme hänen myös tulevan tämänvuotiselle harjoitusleirillemme, jotta näemme missä mennään.

Holland uskoo Brobergin mahdollisuuksiin kehittyä hyväksi kahden suunnan NHL-pakiksi.

– Hän voi tulla Pohjois-Amerikkaan kaudelle 2021-22 ja sitten katsomme onko hän valmis viemään jonkun työpaikan. Niitä ei vain anneta, Holland painottaa.

Toimintasuunnitelma kuulostaa takavuosiin verrattuna järkevältä.