NHL-kausikin pian keskeytetään? NBA sulki jo ovensa – tästä syystä kiekko on erityisen uhattuna

© Kuva: Getty Images

NBA ilmoitti keskiviikon ja torstain välisenä yönä keskeyttävänsä kautensa. Syynä tähän on Utah Jazzin pelaajan sairastuminen koronavirukseen.

NHL ilmoitti samaan aikaan, että toistaiseksi kautta jatketaan normaalisti. Kun ensimmäinen NHL-pelaaja sairastuu koronavirukseen, uskotaan tilanteeseen tulevan muutos.

NBA-pelaajan sairastuminen oli muutenkin huono uutinen kiekkoilijoille. Monet NBA- ja NHL-joukkueet jakavat yhteisen kotihallin. Utah Jazz on pelannut viime aikoina New York Rangersin, Detroit Red Wingsin ja Boston Bruinsin kotihalleissa. Utah Jazzin vieraana puolestaan on käynyt Toronto Raptors. Koripallo jakaa kotihallinsa Toronto Maple Leafsin kanssa.

Koronavirus oli suosittu puheenaihe viime yön NHL-kierroksella. Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeleriltäkin kysyttiin asiasta ottelun jälkeen.

– Jos emme ole vaarassa ja voimme jatkaa ihmisten viihdyttämistä ja antaa heille muutaman tunnin tauon kaikesta muusta, se olisi mahtavaa… Mutta jos tämä etenee siihen pisteeseen, jossa laitamme itsemme tai muut ihmiset vaaraan, niin siinä ei ole järkeä, Wheeler sanoi.

NHL-joukkueista San Jose Sharks ja Columbus Blue Jackets ovat jo ehtineet ilmoittaa sulkevansa ottelunsa yleisöltä.