Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman on nyt antanut taustatietoja Sveitsissä järjestettävien miesten jääkiekon MM-kisojen mahdollisesta perumisesta koronaviruksen takia.

– Sveitsi tekee ratkaisunsa maansa pääsarjan NLA:n jatkon suhteen perjantaina. Tätä tilannetta seurataan tarkkaan, sillä he isännöivät toukokuun 8. pelattavia MM-kisoja. IIHF on perunut jo kaikki maaliskuun tapahtumat, eikä huhtikuun kohtalo ole vielä tiedossa, Friedman avasi.

Miesten MM-kisojen peruminen olisi IIHF:lle äärimmäisen kova kolaus.

– Ilmoille on noussut jo paljon huolia siitäkin, että haluaako NHL-pelaajat osallistua MM-turnaukseen. Tämä tapahtuma on jättimäisen tärkeä IIHF:lle, sillä se on heidän isoin rahanlähde. Peruminen olisi kivuliasta, varsinkin heille, jotka ovat riippuvaisia turnauksen tuotoista, Friedman kertoo.