Vahvasti suomalaisedusteinen Carolina Hurricanes jahtaa tällä hetkellä NHL:n itäisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa.

Joukkueen urakkaa hankaloittaa huomattavasti sen kokemat pahat loukkaantumiset puolustuksessa. Hurricanes tiedotti torstaina, että yli neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva luottopuolustaja Brett Pesce on loppukauden sivussa tositoimista olkapääleikkauksen vuoksi. Miehen sairasloman pituudeksi arvioidaan 4-6 kuukautta.

Pesce ehti pelata tällä kaudella 61 peliä tehoin 4+14=18. Keskimäärin lähes 22 minuuttia illassa urakoineen 25-vuotiaan puolustajan loukkaantuminen on entistä valitettavampaa sen takia, että seuran peräpäästä puuttuvat valmiiiksi sekä Dougie Hamilton että tuore hankinta Sami Vatanen.

Joukkueen päävalmentaja Rod Brind’Amour kertoi torstain harjoitukset kesken jättäneen suomalaispuolustajan debyytin Hurricanes-paidassa siirtyneen tuoreen takapakin myötä hamaan tulevaisuuteen.