Kun Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti lauantaiyönä Andrei Svetshnikovin iskemän 3-1-voittomaalin, kasvatti suomalaistykki pisteputkensa jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Aho ja kumppanit kaatoivat New Jersey Devilsin luvuin 5-2.

Aho on tehnyt kolme viikkoa sitten alkaneen putken aikana tehot 7+5=12 (+2). Sentterin koko kauden saldo puolestaan on nyt 31+22=53 (+12).

Svetshnikovin pisteputki kasvoi samalla kuuteen. Venäjän Barnaulissa syntynyt 19-vuotias laituri on nakuttanut urallaan nyt 139 runkosarjan pelissä tehot 43+47=90.

Kiitos myös Ahon, nousi hyökkääjä eräässä komeassa tilastossa ylöspäin. Pelaaja on NHL:ssä pelaavat alle 20-vuotiaat aktiivit huomioiden kuudenneksi paras maalitykki. Tässä tilastossa liki puolet paremmalla maalisaldolla on aikoinaan jopa 80 häkkiä paukuttanut Patrik Laine.

Kuten oheinen twiitti näyttää, on Carolina-pelaaja murtautunut eittämättä kovaan sakkiin. Yöllä taakse jäi Colorado Avalanchen Matt Duchene, seuraavaksi edessä on Carolina Hurricanesin Jeff Skinner (51).

Mainittuun maaliin syöttöpisteen merkkasi myös kukapa muukaan kuin Teuvo Teräväinen. Hänen saldo kuluvalla kaudella on 12+43=55 (+20).

– Tiedämme Ahon ketjun. Se näyttää toimivan aika kivasti. He tekivät näyttäviä asioita, Canesin päävalmentaja Rod Brind’Amour myhäili seuran kotisivuilla.

Venäläisellä on edelleen saumat kasvattaa maalisaldoaan, sillä teini-iästä hän kasvaa pois reilun kuukauden kuluttua. Pelaaja täyttää 20 vuotta 26. maaliskuuta.