Boston Bruinsin David Pastrnak otti NHL:ssä torstain vastaisena yönä roolia taas maagisesti taottuaan joukkueensa 4-1-voitossa kypärätempun. Ottavana osapuolena oli Montreal Canadiens.

Maalit nostivat tsekkipelurin kauden saldon 41:een. Noilla irtoaa NHL:n kärkipaikka ennen Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinia. Kummatkin ovat latoneet 40 pömpeliä.

Kun nalli oli 23-vuotiaalle tsekkiläiselle taalaliigauran yhdeksäs pudotuspelit huomioiden, nousi hän todella harvinaiseen ja mairittelevaan joukkoon. Pelaaja on Capitals-tykki Ovetshkinin kanssa toinen aktiivi, joka on pystynyt tekemään yhdeksän hattutemppua ennen 24-vuotispäiviään.

NHL Public Relations

@PR_NHL
David Pastrnak also joined Alex Ovechkin as just the second active player to score nine hat tricks (including regular season and playoffs) prior his 24th birthday.

Wayne Gretzky paces all skaters with 36. #NHLStats

Lisäksi kyseiset pelaajat ovat ainoat, jotka ovat nakuttaneet tällä kaudella neljä hattutemppua. Pastrnak iski aiemmat knallit 9. tammikuuta, 26. marraskuuta ja 14. lokakuuta, jolloin syntyi neljä häkkiä.

Vain yksi Bruins-pelaaja on pystynyt kiskomaan hatullisia yhden kauden aikana enemmän kuin tsekki. Phil Esposito lennätti päähineitä seitsemään otteeseen sesongilla 1970-71. Pastrnak voi yltää tähän vielä heittämällä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
David Pastrnak joined Alex Ovechkin as the second player to score four hat tricks in 2019-20.

Only one player in @NHLBruins history has netted more in a single season. #NHLStats records.nhl.com/records/skater…

Suomalaisvahti Tuukka Rask otti ottelussa 28 koppia.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Suomalainen maailmanmestari nousee NHL:ään – paikkaa pahasti säikäyttänyttä konkaria