Vasta vuonna 2004 syntynyttä kanadalaista Matthew Savoiea pidetään vuoden 2022 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimenä jo nyt. Pelaajaa on verrattu muutamien eri lähteiden mukaan maan seuraavaksi Sidney Crosbyksi.

Lahjakas hyökkääjä pelasi viime kaudella sekä kuluvan sesongin alun kanadalaista junnusarja CSSHL:ää, jossa hän takoi runkosarjan 48 ottelussa täysin absurdit tehot 47+66=113. Viisi pudotuspeliä puolestaan toivat peräti pinnat 3+9=12.

Nyt Savoie on siirtynyt vain 15-vuotiaana WHL:n puolelle. Steppi on verrattain iso, sillä Kanadan juniorisarjoista tämä on sarja, joka on koulinut lukuisista pelaajista timantteja. Ylihuomenna, vuoden 2020 ensimmäisenä päivänä 16 täyttävä pelaaja on WHL:ssä erikoisessa tilanteessa.

Pelaajan karkaaminen Kanadasta muihin juniorisarjoihin Yhdysvaltain puolelle haluttiin evätä keinolla millä hyvällä. Jotain Savoien timanttisuudesta kertoo se, että hänen annetaan pelata WHL:n peleistä liki puolet. 15-vuotiaiden annetaan normaalisti pelata vain muutamassa ottelussa kyseisessä sarjassa.

Sääntömuutos kolahti nyt sarjan ja Savoien omaan nilkkaan – tai pikemminkin koko kroppaan. Winnipeg Icen paidassa ennen vuoden viimeistä peliä 12 ottelussa tehot 0+5=5 iskenyt pelaaja lähti erään taklauksen jälkeen maata kiertävälle radalle kuin Naton ohjus. Suurlupauksen varressa on pituutta noin 175 senttiä ja painoa reilut 80 kiloa.

Cam Robinson

@Hockey_Robinson
This is difficult to watch. 15-year-old, Matthew Savoie gets caught with a big open-ice hit and is knocked unconscious.

He regained consciousness but was helped off of the ice.

Pelaaja jäi jäähän pelottavan näköisesti x-asentoon. Oheinen twiitti kertoo, että pelaaja menetti tajuntansa, mutta palasi tolpilleen. Hänet kuitenkin autettiin pois jäältä.

Tilastojen ja pelaajan mittojen lähde: Eliteprospects

Muut lähteet: Winnipeg Sun, Winnipeg Free Press