AHL:n nettisivuilla tiedotettiin, että Bakersfield Condorsin puolustaja Brandon Manningille on lätkäisty viiden ottelun pelikielto hänen 20. päivän Ontario Reign -mittelön toilailuidensa takia.

Pelaaja oli sivujen suoran käännöksen mukaan sortunut rodulliseen loukkaukseen, eli suomeksi sanottuna rasismiin. Esimerkiksi käytös tai rasismin kohde ei sivuilta käynyt selväksi.

– Sanoin vastustajan pelaajalle jotain, joka oli tyhmää ja loukkaavaa. Juttelin kyseisen pelaajan kanssa ottelun jälkeen, mistä olen kiitollinen. Hän antoi minun pyytää anteeksi. Otin täyden vastuun puheistani, Manning valaisi Condorsin tiedotteessa.

Kolmekymppinen, raamikas (185 cm, 93 kg) pakki huilaa ensi kuun alkuun asti.

NHL:ssä 255 runkosarjan ottelua tehoin 14+34=48 luutinut Manning muistetaan taalajäiltä lähinnä Connor McDavidin vuosien takaisesta totaalisesta telomisesta. Kanadalaisen solisluu murtui kyseisessä tilanteessa, jonka takia tämän tulokaskausi meni täysin vihkoon.

https://www.youtube.com/watch?v=3z3YfNMBXc0

– Minusta se oli yksi luokattomimmista asioista, mitä olen jäällä nähnyt, McDavid totesi kohtaamisen jälkeen lehdistölle.

Nyt kaksikko on ollut kuitenkin Oilersissa samaa pataa. Manning on pelannut siellä yhdeksän peliä pistein 1+0=1.

Jutun kuvassa Manning puolustaa McDavidia, joka otti osumaa Barclay Goodrowin töötistä.