Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi yllätti äskettäin Philadelphia Flyersia vastaan. Kun sen Robert Hägg taklasi Ryan Poehlingia kovaa päin laitaa, haki Kotkaniemi ruotsalaisen valsseille.

Liekö ruotsalaispakki ollut vähemmän innostunut mylläämään, vai oliko Kotkaniemeltä antama kyyti kylmää, mutta ainakin nyt mylly näytti yksipuoleiselta. Vuonna 2000 syntynyt suomalainen takoi viisi vuotta vanhemman kollegan naamaan muutaman iskun jääden lopulta tämän ja jään väliin.

Vaikka esimerkiksi joukkuekaveri Ilja Kovaltshuk ja päävalmentaja Claude Julien kehuivat suomalaista tämän puolustutettua joukkuekaveriaan, ei hän saanut ihan kaikilta kehuja. Hänen mummo lyttäsi lapsenlapsensa.

– Isoäitini kirjoitti minulle, että ”älä tee sitä uudestaan”, Kotkaniemi oli sanonut Montreal Gazettelle hymyillen.

– Luulen yllättäneeni kaikki, kun tappelin ensimmäistä kertaa. Luultavasti en olisi tehnyt sitä tulokaskaudella.

Onnistunut veto – ei tavaksi

Kotkaniemi pisti Häggin kanveesiin, vaikka hän jäi ruotsalaisen alle kahnauksen päätyttyä. Tappelu oli onnistunut tempaus, mutta siitä ei ole tulossa tapaa.

– Hän meni puolustamaan joukkuekaveriaan. Tuen sitä. Minulla ei ole ongelmaa sen kanssa. Mutta en kehota häntä aloittavan tappelua, se ei kuulu hänen peliinsä. Häneltä odotetaan muita asioita, mutta on hienoa nähdä hänen puolustavansa itseäänkin, Julien mietti.

Kotkaniemen puolustama Poehling oli yllättänyt nähdessään suomalaisen lähteneen nyrkkihippasille.

– Näin tappelun pelin jälkeen ja yllätyin, kuinka hyvin hän pärjäsi. Se oli siisti hetki ja oli hienoa nähdä, että joukkuetoveri puolustaa.

Yöllä Canadiensin voitti Vegas Golden Knightsin 5-4 voittolaukauksilla. Kotkaniemi ja Poehling jäivät pisteittä.