Buffalo Sabresin peleissä on viime aikoina totuttu näkemään pistelinko Jack Eichelin nimi poikkeuksetta joko maalintekijänä tai syöttäjänä. Jenkki oli yltänyt pisteille 17 pelissä peräkkäin, ja edellinen pisteetön ottelu oli peräisin viiden viikon takaa, 14. marraskuuta.

Pelaaja latoi tuon putken aikana ällistyttävät tehot 16+15=31 siten, että peräti yhdeksässä pelissä hän iski vähintään kaksi pinnaa ja kahdeksan peliä toi vain pinnan. Hulppea tehoputki on pisin kuluvalla kaudella, ja lisäksi jenkki olisi voinut sivuta Gilbert Perreaultin joukkuerekordia, joka on siis 18 ottelua. Se syntyi kaudella loka-joulukuussa vuonna 1971.

Perjantaiyönä jenkkipelaajan nimeä ei Sabresin maalintekijätilastoista löytynyt, kun Eichel loukkaantui Philadelphia Flyers -ottelun alla. Hän ei ollut kokoonpanossa lainkaan. Buffalo otti kyseisessä pelissä pataan oikein urakalla häviten peräti 1-6.

Eichel oli sivussa ylävartalovamman takia.

– Kyseessä oli jotakin, joka ilmeni lämmittelyissä. Katsomme nyt vain tilannetta ja otamme teihin yhteyttä huomenna, Sabres-luotsi Ralph Krueger sanoi NHL:n kotisivujen mukaan median edessä.

– Saimme kovia iskuja tänään. Flyers pelasi hyvin, näkivät mahdollisuuden ja tarttuivat siihen. Meidän on oltava ärsyyntyneitä, ja muutamme sitä energiaksi oikealla tavalla, päävalmentaja jatkoi.

Buffalon 1-6-lohdutuskavennuksen iski Victor Olofsson. Kyle Okposon mukaan ilta oli täysi pannukakku.

– Yksikään ukko ei pelannut hyvää peliä tänään ja se on turhauttavaa. Menettäessä Jackin, äijien on astuttava esille, mutta nyt sitä ei tehnyt kukaan.

LUE MYÖS:
Tuttu kuvio jatkuu: Sebastian Aho osui Teuvo Teräväisen syötöstä – suomalaismaalari jo NHL:n maalipörssin kolmosena, syöttökonekin lähellä pörssikärkeä!

NHL-konkari nöyryytti urakalla – Patrik Laineen ketjulla karmea iltapuhde: ”Olimme aika hyvä jääkiekkojoukkue noin 35 minuutin ajan”

NHL:n suomalaispelaaja hiljentää epäilijöitään, oli taas yksi voiton takuumiehistä – luotsi ylistää: ”Näyttää todella itsevarmalta”