Liigajoukkue Ässät tiedotti kotisivuillaan, että joukkue lainaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ja loukkaantumisten vuoksi kaksi hyökkääjää kokoonpanoonsa. He ovat Ilveksestä tuleva Topias Haapanen ja Mestis-joukkue Hermeksen Jerry Sammalisto.

Nuorten Leijonien matkassa ovat Lenni Killinen ja Otto Kivenmäki, lisäksi esimerkiksi joukkueen paras maalintekijä Edwin Hedberg jätti Porin äskettäin taakseen.

Haapanen on pelannut Ilveksessä tällä kaudella 21 ottelua tehoin 1+0=1, lisäksi KOOVEEssa pelejä on kertynyt vyölle kuusi kappaletta saldolla 1+4=5.

– Topias on lahjakas pelaaja, jolla on hyvät hyökkäyspeliavut ja hän pystyy hyvään kamppailupeliin. Tiedämme, että hän on hyvä urheilija, hyvässä kunnossa ja valmis pelaamaan heti tätä sarjaa. Se oli tässä kohtaa tärkeä arvo suhteessa meidän tilanteeseemme ja joukkueeseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi.

Sammalisto on puolestaan patapaitojen oma kasvatti. Viime kaudella Liigassa debytoinut hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Hermeksessä 24 ottelua pistein 5+11=16.

– Jerry on meille tuttu pelaaja, sillä hän treenasi mukanamme koko kesän. Jo silloin oli tiedossa, että tällainen lainatarve saattaa tulla U20-kisoista johtuen. Jerry on kehittynyt Mestiksessä syksyn aikana ja nyt on hyvä mahdollisuus nähdä, missä hän kulkee suhteessa liigan vaatimustasoon.