Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue aloitti MM-urakkansa torstai-iltana 2-3-jatkoaikatappiolla Ruotsia vastaan.

Nuoret Leijonat siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon avauserän loppupuolella, kun Anttoni Honka löysi takatolpalta Patrik Puistolan, joka sai ohjattua kiekon sisään. Muita maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät hyville maalipaikoille.

Toisessa erässä Ruotsi nousi nopeasti 1-1:een, kun Nils Höglander yllätti häikäisevällä ilmaveivimaalilla Nuorten Leijonien maalilla vahvasti esiintyneen Justus Annusen.

Tre Kronorin tasoitusmaalin jälkeen Suomi pääsi uudestaan johtoasemaan, kun Kristian Tanus iski Puistolan jäljiltä irtokiekon sisään.

Kolmannessa erässä Ruotsi nousi puolestaan toistamiseen tasoihin, kun Annunen huitaisi mailallaan ohi kiekosta ja Samuel Fagemo kiitti ja laukoi kiekon reppuun. Muita osumia ei nähty päätöserässä nähty, ja näin ollen voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla Tre Kronor nousi lopulta myös voittoon, kun Alexander Holtz yllätti Annusen vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa.

Suomi sai ottelussa myös huolestuttavia uutisia, kun ykkössentteri Rasmus Kupari joutui jättämään kaukalon päätöserässä loukkaantumisen vuoksi.

Halutessasi voit tutustua nuorten MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan, uutisiin ja muuhun kiinnostavaan sisältöön täältä.

LUE MYÖS:

Pelottava tilanne: Nuorten Leijonien tähtihyökkääjä loukkaantui – talutettiin pois kaukalosta

Ilmaveivimaali! Ruotsin NHL-lupaus yllätti Nuorten Leijonien tähtimaalivahdin – iski hävyttömän osuman