Hurja vahvistus: Florida Panthersin suomalaishyökkääjä siirtyy Liigaan- ”Siinä on kovan luokan soturi”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersista kenkää tällä viikolla saanut suomalaishyökkääjä Sebastian Repo jatkaa kauttaan Rauman Lukon riveissä.

23-vuotias lahtelainen on pelannut tällä kaudella Panthersin AHL-seura Springfield Thunderbirdsissa 17 ottelua pistein 3+3=6.

Repo siirtyi kaudeksi 2018-19 Tapparasta Panthersin organisaatioon. Nuori suomalaisjärkäle ei kuitenkaan päässyt parhaaseen lentoon AHL:ssä, eikä tämän myötä NHL-kutsuakaan koskaan ilmennyt.

Raumalla Revosta odotetaan varmasti ulkomaille siirtyneen Eero Elon korvaajaa.

LUE MYÖS: Liigassa pahasti flopannut Eero Elo löysi uuden seuran – siirtyy tuttuun pelipaitaan

Rauman Lukon tiedote:

23-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Repo siirtyy Rauman Lukkoon AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsistä. NHL-joukkue Florida Panthers laittoi Revon waivers-listalle, josta pelaaja vapautui Raumalle.

191-senttinen ja 96-kiloinen Repo voitti vuonna 2017 suomenmestaruuden Tapparassa ja vuotta aikaisemmin Sebastian Repo juhli nuorten maailmanmestaruutta. Tällä kaudella laituri on pelannut 17 ottelua tehoilla 3+3.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on vakuuttunut nuoren laiturin pelitaidoista ja luonteesta.

– Saamme kovan täsmävahvistuksen loppukaudeksi meille. Siinä on kovan luokan soturi – iso, vahva ja lyö kroppansa likoon joka päivä. Se mistä eniten hänessä tykkään on, että sen lisäksi että Repo on taitava, vahva ja loistava jääkiekkoilija, niin hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Sebastianilla on joukkueen etu mielessä. Aina.

– Kokonaisvaltainen pelaaja, jolla myös painava laukaus. Ja se miten hän kentällä tekee ratkaisuja, niin siinä on joukkueen etu aina ensin mielessä. Se on silmiinpistävää.

Pidempää sopimusta Sebastian Revon kanssa ei ollut mahdollista tehdä.
– Pitää ymmärtää, että kyseessä on nuori jätkä ja näytöt sellaiset, että vaikeaa on saada tässä kohtaa pidempää sopimusta liigaan. Hänen henkilökohtaiset tavoitteet ovat tulevaisuudessa ihan varmaan jossain muualla kuin liigassa.

– Tässä kohtaa se on täysin ymmärrettävää. Me kuitenkin yritämme tehdä asiat niin, että hänellä olisi niin hyvä olla täällä ja keväällä sitten katsomme olisiko mahdollista pitää häntä täällä pidempään, Sahlstedt päättää.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!