Turpaan tuli niin, että tukkakin taisi lähteä! NHL-joukkueen kyntämisessä ironisia piirteitä – terveyshuolet keskeyttivät koko ottelun: ”Tiesin, että olimme pulassa”

© Kuva: Getty Images

NHL-joukkue Detroit Red Wings on tällä hetkellä totaalisen sekaisin. Joukkueen vireestä paljon kertoo se, että toiseksi kriisijoukkueeksi ainakin ennen ex-luotsi Mike Babcockin potkuja mielletty Toronto Maple Leafs tulitti Detroitin kumoon peräti luvuin 6-0. Vierasjoukkue oli kiskonut tuon johdon taululle ennen pelin puolta väliä.

Toronto ei toki nyt ole niin pahassa lirissä, kuin ennen Babcockin potkuja. Joukkue onnistui venyttämään voittoputkensa kolmeen höykyttämällä Red Wingsiä. Silti Toronto olisi voinut olla sellainen ”heikko kohta”, johon Detroit olisi onnistuessaan voinut iskeä ja ottaa pisteet.

Toisin kävi. Detroit vaeltaa nyt jo seitsemän ottelun tappioputkessa ja marraskuun aikana se on voittanut vain kolmesti. Surkea Red Wings on koko NHL:n viimeinen 17 pinnallaan.

Joukkueen tuskaa 0-6-turpakäräjissä lisäsi Jimmy Howardin loukkaantuminen. Hän hajosi pelin avauserässä Toronton huimassa tulituksessa joukkueen iskiessä kolmannen maalinsa. Jotta Detroitin tuska saisi jopa ironisia puolia, tuli maalille, kuinkas muutenkaan kuin sairas Jonathan Bernier. Peli keskeytyi, koska kakkosvahdin tuloa tolppien väliin piti odottaa pitkä tovi.

– Yritimme saada toisen maalivahdin ylös, mutta Grand Rapids oli Chicagossa ja Kaden Fulcher on loukkaantunut. Meillä ei ollut toista maalivahtia, päävalmentaja Jeff Blashill manasi seuran kotisivuilla.

Koska aamujäiden ja pelin välillä sairastunut Bernier ei ollut koko pelin aikana penkillä, ajoi alavartalovammasta kärsivän Howardin loukkaantuminen Detroitin entistä pahempaan liriin.

Kaiken surkeuden kruunasi se, että ennen peliä maalille oli suunniteltu nimenomaan sittemmin sairastunutta Bernieriä, ei hajonnutta Howardia.

– Tiesin, että hän loukkaantui. Tiesin, että olimme pulassa, Blashill manasi ja jatkoi:

– Me kutsumme Grand Rapids Griffinsistä maalivahdin mukaan.

Luke Glendening jakoi kiitosta Bernierille tuskien taipaleessa.

– Hän taisteli miehekkäästi. Se oli uskomatonta siinä tilassa, missä hän oli, missä hän tuli sisään ja kuinka monta laukausta hän otti. Olisin toivonut meidän voivamme pelata paremmin hänen edessään.

Detroitin maalivahtiduon muodostanee lähitulevaisuudessa ilman lisäloukkaantumisia Bernier ja Calvin Pickard. Jälkimmäinen on pelannut Red Wingsin farmijoukkueessa 15 AHL-peliä prosentein 89,8. Päästettyjen maalien keskiarvo on tasan kolme.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!