Liigassa täysin sekaisin oleva Pelicans tiedotti kotisivuillaan, että joukkueessa alkukauden pelannut maalivahti Tomi Karhunen jättää seuran hänen suunnatessa Sveitsin pääsarjaan. Pelaajan uusi seura on Bern.

Samalla Riku Helenius (arkistokuva) liittyy Pelicansiin. Maalivahdin sopimus kattaa loppukauden, ja se sisältää tammikuun 12. päivään asti jatkuvan koeajan.

– Saavun todella innoissani Lahteen. Olen kunnossa ja valmiina taistelemaan peliajasta. Pyrin auttamaan joukkuetta omalla panoksellani kaikin tavoin, Helenius kertoo.

– Heleniuksesta joukkue saa kokeneen huippumaalivahdin, joka haluaa todistaa tasonsa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Helenius on pelannut tällä kaudella JYPin paidassa yhdessä ottelussa. Hänelle tilaa tekevä Karhunen suuntaa Sveitsiin välittömästi ja hän liittyy Bernin vahvuuteen jo torstaina.

– Haluan kiittää Pelicansin organisaatiota, joukkuetta ja faneja kuluneesta alkukaudesta. Vaikka pelillisesti emme onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, viihdyin Lahdessa mainiosti. Kun mahdollisuus siirtyä yhteen Euroopan suurimmista seuroista tuli mahdolliseksi, halusin tarttua siihen.

– Ulososton mahdollistava pykälä sopimuksessa oli yksi edellytys, että saimme Karhusen nopeasti kiinnitettyä kesällä, kun yllättävä tarve maalivahdin hankinnalle ilmeni Jakub Skarekin lähdettyä Pohjois-Amerikkaan. Haluamme kiittää Karhusta Lahessa vietetystä ajasta ja toivotamme hänelle menestystä jatkoon, Laukkanen kommentoi.

Pelicans on ollut Liigassa viime aikoina täysin ulapalla, ja jatkuvat tappiot ovat syösseet lauman jo pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle.