NHL-legendalta huima arvio Miro Heiskasesta: Kolmen supertähden yhdistelmä!

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars-puolustaja Miro Heiskasen upeita ja kypsiä otteita NHL-kaukaloissa kehutaan kiekkopiireissä tasaisen tappavaan tahtiin, eikä syyttä.

Heiskanen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 21 ottelua summaten niissä 14 (5+9) tehopistettä. Suomalaistaituri on pinnamäärällään Starsin selkeä ykköspuolustaja.

Nyt Heiskasen ihailijoihin on liittynyt myös maanantaina jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Fameen virallisesti valittava NHL:n takavuosien tähtipuolustaja Sergei Zubov.

Venäläisen mukaan Heiskanen on ainutlaatuinen yhdistelmä Scott Niedermayeria, Paul Coffeya ja Nicklas Lidströmiä – kaikki todellisia NHL-legendoja. Kolmikolla on tilillään yhteensä 12 Stanley Cup-mestaruutta.

– On aivan uskomatonta, kuinka hän (Heiskanen) luistelee, lukee peliä ja käyttää mailaansa, Zubov hämmästeli NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan tavatessaan toimittajia ennen maanantaisia juhlallisuuksiaan ja jatkoi:

– On hienoa, kuinka nuorella pelaajalla – varsinkin puolustajalla – on noin paljon itseluottamusta jäällä. Monikaan ei luistele niin hyvin kuin hän, ja hän todella osaa käyttää sitä taitoa hyväkseen. Starsin puolustuspelaaminen on ylipäätään hyvää, ja se auttaa häntä.

Zubov pelasi 16 kautta kestäneellä NHL-urallaan viimeiset 12 sesonkia Starsissa ja seuraa edelleen tarkkaan joukkueen edesottamuksia. Venäläisen mukaan Heiskasen tulevaisuudelle ei näy rajoja.

– Hänestä kehittyy juuri niin hyvä pelaaja kuin hän itse haluaa. Tosin sekin vaikuttaa, mitä Starsissa tapahtuu. Joukkueen menestys tietysti vaikuttaa hieman myös hänen henkilökohtaiseen uraansa.