Leijonien maailmanmestarit nousivat valokeilaan – tässä ovat Venäjä-pelin topit ja flopit

© Kuva: Getty Images
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Suomen maailmanmestarihyökkääjät nousivat valokeilaan torstaina, kun leijonalauma aloitti uuden kansainvälisen kautensa 4-3-voitolla Venäjästä. Venäjän yllätysnimi Rushan Rafikov oli jo ampua isännät nurin kahdella maalillaan, mutta pakin osumat jäivät lopulta laihaksi lohduksi vieraiden näkökulmasta.

SuomiKiekko arvioi Suomi-Venäjä-ottelun kaksi onnistujaa ja kaksi epäonnistujaa kummastakin joukkueesta.

Suomi

Topit:
Harri Pesonen
– Sveitsiläisjoukkue Tigersissa tehoileva Pesonen oli Leijonien pelaaja numero yksi. Pelin ratkaisseet kaksi maalia olivat ansaittuja onnistumisia kovasta ja peli-iloa huokuneesta työstä.

Sakari Manninen – Jaksoi polkea, jaksoi raastaa ja oli kaiken lisäksi tehokas. Suomen kakkosketjun sentteri iski tehot 1+1=2. Maailmanmestari ei tehnyt montaakaan asiaa väärin.

Flopit:
Teemu Hartikainen
– Pimennossa, vaisu. Kolmosketjun laituri ei saanut aikaiseksi yhtäkään laukausta ja tehotilastokiin kirjattiin miinus. Hartikainen ei pystynyt tuomaan Suomelle oikein mitään.

Petteri Nikkilä – Venäjän 2-2-maali oli seurausta Nikkilän karmeasta avauksesta, joka napsahti aivan väärään osoitteeseen. Suomen mestari toki debytoi maajoukkueessa, joten esitystä ei pidä täysin dumata. Ilmassa oli silti liikaa jonkinlaista varovaisuutta, vaikka Nikkilä toisaalta antoi oivia näyttöjä.

Venäjä

Topit:
Rushan Rafikov
– Venäjälle kaksi maalia ampunutta tehomiestä on vaikea jättää pois maalin pelissä. Sekä tasakentällisin että ylivoimalla tulittanut pakki laukoi leijonavahti Harri Säteriä kohden kaksi kertaa. Laukaisuprosentti oli suhteellisen tehokas.

Anton Burdasov – Kolmosketjun laituri kantoi C:tä rinnassaan tasapainoisella esityksellä. Hyökkääjä ei varsinaisesti loistanut, mutta toisaalta tilastoihin kirjattiin kaksi syöttöpinnaa. Ja kummatkin olivat ykkössyöttöjä. Kapteenilta mukiinmenevä esitys.

Flopit:
Artem Blazhijevski
– Venäjä ykkösparin pakki kolasi Leijonien Juhani Tyrväisen pystyyn toisessa erässä. Kädet turhan ylhäällä tullut pommi osui suomalaisentteria suoraan käkättimeen. Tyrväinen missasi muutaman vaihdon.

Nikita Soshnikov – KHL:n maalipörssiä 14 kihauksella johtava hyökkääjä oli Suomea vastaan kuin varjo vain. Ufa-pelaaja ei ollut minkäänlainen pelote, vaikka etenkin toisessa erässä hän pääsi jonkinlaisille tonteille.

LUE MYÖS:
Leijonilla riemukas avaus: Maailmanmestaruusviiri kattoon ja voitto vahvalla hyökkäämisellä

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!