Colorado Avalanchen vähemmän tunnettu ruotsalaisvahti Adam Werner, 22, ammuttiin keskiviikkoyönä Winnipeg Jetsin toimesta historiakirjoihin ikiajoiksi. Vahti ja ottelun ykköstähti otti mielipuoliset 40 torjuntaa Avsin 4-0-voitossa.

Werner tuli tolppien väliin vain 31 sekunnin jälkeen, kun Pavel Francouz loukkaantui pelottavan näköisesti törmättyään Jets-sentteri Mark Scheifelen kanssa tämän läpiajon päätteeksi.

Fracouz makasi jäässä pitkään x-asennossa hallin ollessa täysin hiljainen. Scheifele itse tarkkaili tilannetta pitkään loukkaantuneen vahdin vieressä huolestuneen oloisena.

Kun kyseessä oli Wernerin ensiesiintyminen taalajäillä, teki hän historiaa. Hän on vasta yhdeksäs maalivahti sitten kauden 1955-56, joka on venynyt 40 torjuntaan NHL-debyytissään.

Vähän vastaavanlaiseen liekehdintään ovat pystyneet muun muassa aikanaan Marc-Andre Fleury Pittsburgh Penguinsin paidassa sekä Reto Berra Calgary Flamesin väreissä.

https://twitter.com/PR_NHL/status/1194488146446172162

– On oltava unelmia, joita varten on työskenneltävä sekä on varauduttava siihen, että jotain tapahtuu. Minulla oli aika loistava alku. Laukaukset olivat helppoja ja sain kiekosta tunnetta. Kenttäpelaajat auttoivat minua paljon. Ottelu oli mukava, Colorado-sensaatio sanoi NHL.comin mukaan.

Wernerin alkukausi oli mennyt AHL-joukkue Colorado Eaglesissa. Kauden yhdeksässä ensimmäisessä mittelössä pikkumustat olivat tarttuneet 90,8 prosentin varmuudella.

Viime kaudella vielä SHL:ssä pelannut torjuja ei ole voittanut urallaan mitään mainittavaa, eikä hän ole edustanut esimerkiksi Ruotsin A-maajoukkuetta koskaan. Nuorten maajoukkueiden vakiokaluston pelaaja Werner toki on.

LUE MYÖS:
Oho! Taas hirmupisteet latonut NHL:n suomalaisyllättäjä valtavassa roolissa supertähtien loukkaantumisten myötä – ei ollut pystynyt koskaan aiemmin vastaavaan

Kaapo Kakko hurjassa vireessä! Ratkaisi voiton jatkoajalla ja teki seurahistoriaa