Oho! Taas hirmupisteet latonut NHL:n suomalaisyllättäjä valtavassa roolissa supertähtien loukkaantumisten myötä – ei ollut pystynyt koskaan aiemmin vastaavaan

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Joonas Donskoi on NHL:ssä täysin hävyttömässä vireessä. Loukkaantumisten takia jo ykkösketjuun noussut tulikuuma hyökkääjä nakutti keskiviikon vastaisena yönä kolme tehopistettä vain noin 13 minuutissa Avsin lyötyä Winnipeg Jets 4-0.

Reilut 20 minuuttia pelannut Donskoi nakutti kaikkiaan tehot 1+2=3 (+2) Coloradon juhlissa. Koska vajaa viikko sitten raahelainen iski hattutempun Nashville Predatorsia vastaan, on Donskoi yltänyt nyt kolmessa viime pelissä peräti kahdesti kolmeen pinnaan.

Temppu on järjetön, sillä hyökkääjä ei ole urallaan aiemmin pystynyt vastaavanlaiseen tehoiluun. Pari kautta sitten Donskoi pystyi San Jose Sharksin paidassa tammikuussa 2018 kolmessa ottelussa lähes kahteen kolmeen pinnan peliin.

Ensiksi hän iski kolme (2+1=3) pistettä Arizona Coyotesia vastaan ja vähän myöhemmin kaksi (0+2=2) pinnaa Los Angeles Kingsin reppuun.

Pelaajan kuluvan kauden saldo on 9+5=14. Yhden runkosarjakauden piste-ennätys 14+23=37 on viime talvelta, ja nyt se mennee rikki. Donskoi tuoreimpien tehopisteiden syntymistavat voit katsoa täältä.

Toisen ilo on toisen onni, sanotaan. Raahelaisen onni on ollut Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin loukkaantumiset, kun ne ovat antaneet Donskoille näyttöpaikan ykkösketjusta.

Sanonta korostui myös toisessa valossa. Se on tietysti sanomattakin selvää, että keskiviikkoyön ottelu oli Patrik Laineen (-1) ja Joona Luodon (0) kannalta murheellinen.

LUE MYÖS:
Kaapo Kakko hurjassa vireessä! Ratkaisi voiton jatkoajalla ja teki seurahistoriaa