Jääkylmää kyytiä! Mikko Rantasen ja NHL:n toisen supertähden putoaminen todisti Coloradon karun epäkohdan – ”Pelissämme on paljon sellaisia asioita, joista en pidä”

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen on pelannut Colorado Avalanchessa edellisen kerran 21. lokakuuta ja Gabriel Landeskog 26. lokakuuta. Avsin ykkösketjun kahden palasen loukkaantumiset ovat osoittaneet joukkueen todellisen murheenkryynin todeksi.

Avalanchen alkukauden liito loppui kuin kananlento loukkaantumisten takia, sillä pelaajien ollessa sivussa joukkue ei ole ottanut yhtäkään voittoa. Colorado on ottanut viidestä edellisestä pelistä yhden pinnan ja maalierokin näyttää lukemia 7-18.

Ennen tätä taaperrusta Avs oli saalistanut kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelusta 17 pistettä. Kaiken lisäksi Rantanen on edelleen Coloradon toiseksi paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies.

Ei lienee ole liioiteltua, jos joukkueen toteaa olevan liikaa yhden ketjun varassa. Viimeeksi Colorado onnistui häviämään alkukauden floppijoukkue Dallas Starsille, joka tosin on viime aikoina ollut nousuliidossa.

– Pidin tietyistä jutuista, joita kuulin vaihtoaitiossa, mutta emme kyenneet suorittamaan riittävällä tasolla. Pelissämme on paljon sellaisia asioita, joista en pidä. Hyviäkin juttuja kyllä, mutta ei riittävästi, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Tunnelma joukkueen leirissä oli Dallas-pelin jälkeen kaikin puolin apea.

– Pelaajat tuijottivat pukukopin mattoa pitkään. He repivät luistimia raivona pois jaloistaan. Ketkään eivät puhuneet keskenään, joukkueen hyvin tunteva toimittaja Adrian Dater kirjoitti Colorado Hockey Now -sivuston mukaan.

Jutussa mainitut tilastoseikat eivät ole sattumaa, kun otanta on kahdesta kolmeen viikkoa. Avsin räpeltäminen alkoi heti, kun Rantanen ja hänen ruotsalainen ketjukaveri putosivat telakalle.

– Me kaikki tiedämme, miksi asiat lähtivät menemään sivuraiteille. Colorado menetti kaksi tähtihyökkääjää. Se on iso menetys, Dater analysoi.

Pelaajistossakin on manattu viime aikojen otteita.

– Juuri tällä hetkellä emme todellakaan pelaa parasta jääkiekkoamme. Emme vain kykene löytämään keinoja voittaa, hyökkääjä Andre Burakovsky sadatteli.

LUE TORSTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kovin odotuksin NHL:ään siirtynyt eurotähti jäi suomalaisvahdin jalkoihin – AHL kutsuu

NHL:ssä rysäytettiin pelaajakauppa: viime kevään Stanley Cup -voittaja vaihtaa maisemaa

Aivan järjetöntä liekehdintää – NHL:n tähtikaksikko tekee tuhojaan pelottavaan tahtiin, toinen oli yltää jopa Teemu Selänteen lukemiin

MM-kultaleijona nostettiin NHL:ään – debytoi huippumielenkiintoisessa suomalaisottelussa?