Entinen NHL-tähtivahti ilmoitti jo uransa lopettamisesta – pelaa nyt sensaatiomaista kautta Euroopassa

© Kuva: Getty Images

Monet NHL-fanit muistavat varmasti sveitsiläismaalivahti Jonas Hillerin Anaheim Ducksin NHL-joukkueen maalilta.

Nykyisin Antti Törmäsen luotsaaman EHC Biel-Biennen maalilla torjuva 37-vuotias Hiller pelasi Anaheimissa vuosien ajan samaan aikaan Teemu Selänteen kanssa. Maalivahti jätti Pohjois-Amerikan kaukalot yhdeksän vuoden jälkeen kesällä 2016.

Hiller ilmoitti jo viime kesänä tämän kauden jäävän pelaajauransa viimeiseksi, mutta fantastinen alkukausi saattaa olla nyt kääntämässä Sveitsin maajoukkuelegendan päätä. NZZ Sportin toimittaja Nicola Berger kertookin alkukaudella 19 ottelua torjuntaprosentilla 93,3 pelanneen Hillerin seurapomojen tekevän tällä hetkellä kaikkensa maalivahdin lopettamispäätöksen pyörtämiseksi.

Toisaalta maalivahdin itsensä on kerrottu haluavan päättää uransa voittajana eikä kehäraakkina, minkä vuoksi kolminkertaisen Sveitsin mestarin päätä lienee vaikeaa kääntää lopettamispäätöksen suhteen.

Berger kirjoittaakin Biel-Biennen siirtäneen jo osittain katseensa NHL:n suuntaan. New Jersey Devilsissä vaikeaa kautta pelaava Cory Schneiderin on toimittajan mukaan seuran kiikarissa siinä tapauksessa, ettei Hiller loisto-otteistaan huolimatta innostu jatkamaan uraansa.

Biel-Bienne on Sveitsin NLA:ssa tällä hetkellä kakkosena heti Zürich Lionsin perässä.